lichtelijk gestoord - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Dik Huizing - WaarBenJij.nu lichtelijk gestoord - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Dik Huizing - WaarBenJij.nu

lichtelijk gestoord

Door: Dik

Blijf op de hoogte en volg Dik

18 Juli 2016 | Nederland, Nijmegen

Hallo fans,
Ja hoor, het is weer zover. Nog één nachtje slapen en dan begint de Vierdaagse. De honderdste dit jaar. En dat legt zoals jullie zullen begrijpen een zware extra last op de schouders van de deelnemers. Ter gelegenheid van de honderdste Vierdaagse heeft de organisatie bovendien een listige val opgezet waar tal van gestoorde simpele zielen blindelings in zijn getrapt. Eenmalig hebben ze als extra afstand 55 km per dag toegevoegd. En als je goed rekent zelfs iets meer dan 55 km per dag. De snoodaards. Dat betekent dat veel lichtelijk gestoorde zielen elke dag een uur extra moeten lopen. En de sluitingstijd blijft onveranderd vijf uur ’s middags. Goed doorlopen dus.
Gisteren zijn we bepakt en bezakt weer bij Leonard en Kirsten aangekomen en meteen doorgegaan naar de inschrijving. Daar kwamen we ongeveer tegelijk met de intocht van groepen militairen die zich compleet met hun harmoniekorpsen kwamen melden. En ja hoor, waren de 55 km eerst nog beangstigend, op slag zat de vierdaagsestemming er weer helemaal in. Nu maar hopen dat dat de komende week zo blijft.
We hebben dit jaar een mooie en nogal hete zomer. Die gaat volgens het weerbericht een groot deel van de week duren. Veel hitte voor de boeg dus de komende dagen. Veel drinken en rustig doorlopen is dan ook het devies en voor wie twijfelt, rustig drinken en veel doorlopen werkt ook.
Vanaf morgen hoop ik jullie weer deelgenoot te maken van mijn wederwaardigheden. Tenminste als drinken en doorlopen volstaat. Wellicht zullen de verslagen wat korter uitvallen dan de voorgaande jaren. Ik heb per slot van rekening elke dag een uur minder tijd om te schrijven.
Morgen is het weer zaak om 4 uur aan de start te zijn. Niemand wil het aftellen naar de start van de honderdste missen. Bovendien betekent elke minuut later vertrekken een minuut later weer binnenkomen.
Om 3 uur weer op dus. Brrrr, tot morgen.
Dik

• 18 Juli 2016 - 16:50

Gert Huizing:

Ook dit jaar weer super veel succes broer! :)

• 18 Juli 2016 - 16:51

Ans:

Veel succes Dirk - genoeg drinken en gewoon doorgaan dus! Respect!
    Ans

• 18 Juli 2016 - 16:51

Kirsten:

Heeeeeeel veel succes morgen! We zullen je weer dapper aanmoedigen en zijn weer erg benieuwd naar je verhalen. En we zijn natuurlijk benieuw wat je die extra 20 km allemaal tegen gaat komen... Groetjes en knuffel, Kirsten

• 18 Juli 2016 - 16:53

Astrid:

Op naar je 8ste beloning, kruisje,

• 18 Juli 2016 - 17:01

Astrid:

Helft van vorige reactie is verdwenen.

• 18 Juli 2016 - 17:50

Dirk:

Veel succes Dik, ik volg je met spanning!

• 18 Juli 2016 - 18:24

Willemien Kraaijenbrink:

Goed zo Dik, het begin is er al! Zet je beste beentje voor morgen! En het verhaal niet inkorten hoor, ik wil eigenlijk niks van het verslag missen, kun je niet wat harder lopen? ( grapje)
    Succes

• 18 Juli 2016 - 22:53

Marja D:

Dik, heel veel succes met de vierdaagse, ik baal dat ik je vrijdag niet kan aanmoedigen. Wie zorgt er nu voor je kopje thee. Misschien moet je bij Niels bovenop de Maasboulevard bij Horizon stoppen, maar dat kost veel tijd en die heb je wel nodig met die lange afstand. Mini-thermos met thee mee?

• 19 Juli 2016 - 16:40

MJ:

Veel succes weer! En veel plezier bij deze extra feestelijke editie!